21 listopada mieliśmy przyjemność uczestniczyć w wyjątkowym szkoleniu organizowanym przez Dolnośląską Okręgową Izbę Architektów we współpracy z eduArch.
Podczas spotkania zostały poruszone kluczowe zagadnienia, związane z projektowaniem przestrzeni gastronomicznych, a w szczególności zapleczy technologicznych w kuchniach komercyjnych z perspektywy architekta w miejscach, gdzie architektura styka się z technologią. Omówione zostały praktyki zrównoważonego rozwoju, zarządzania odpadami oraz nowoczesne technologie, które wspierają tworzenie innowacyjnych i energooszczędnych projektów kuchni komercyjnych, a tym samym całych obiektów budowlanych.
Szczególnie zainteresowała nas prelekcja Mateusza Tyburczy – konsultanta FCSI (międzynarodowa organizacja zrzeszająca specjalistów w zakresie projektowania technologii kuchni komercyjnych), projektant technologii, architekta, związanego z projektowaniem technologii zapleczy gastronomicznych w obiektach biurowych, hotelowych, magazynowych, logistycznych oraz przemysłowych, w tym wysokiej wydajności zapleczy kuchni produkcyjnych. Podczas szkolenia „Projektowanie technologii kuchni profesjonalnych: praktyczne wytyczne dla architektów” p. Mateusz Tyburczy poruszył istotne aspekty projektowania kuchni, w tym praktyczne wytyczne i założenia, które ułatwiają proces projektowy oraz zapewniają zgodność z obowiązującymi normami i standardami.
Wydarzenie, które zgromadziło ekspertów z branży, odbyło się w niezwykłej przestrzeni – Beer Loft Browary Wrocławskie, miejscu, gdzie historia dawnego browaru Piast przeplata się z nowoczesnością. Industrialne wnętrza idealnie podkreśliły klimat spotkania.
Zdobyta podczas szkolenia wiedza oraz interesująca wymiana spostrzeżeń będą dla nas cenne w codziennej pracy, szczególnie przy realizacji projektów dla branży gastronomicznej, które wymagają precyzji, funkcjonalności i zgodności z przepisami.
Dziękujemy za zaproszenie i organizację szkolenia!