Obsługa inwestycji – sklep Netto w Skawinie

Sklep Netto w Skawinie, powstały w 2012 roku, znajduje się w sąsiedztwie drogi krajowej nr 44, tj. przy ul. Krakowskiej, a jednocześnie u zbiegu ul. Ks. Jerzego Popiełuszki i ul. Wspólnej. Aby zachować sprawną komunikację w tej części miasta, a jednocześnie umożliwić klientom sklepu dogodny dojazd, drogę komunikacyjną wytyczono od strony ul. Wspólnej.

Pawilon handlowy w Skawinie został zaprojektowany zgodnie z wytycznymi inwestora oraz w oparciu o Miejski Plan Zagospodarowania Przestrzeni. Market jest budynkiem niskim – ma wysokość 10,40 m. Powierzchnia użytkowa wynosi 1055,40 m2, z czego 570,42 m2 zajmuje główna hala sprzedaży. Pozostałą przestrzeń przeznaczono na stoiska handlowe najemców.

Jak obsługujemy inwestycję w Skawinie?

Netto w Skawinie jest niepodpiwniczonym, parterowym obiektem wolnostojącym, którego powierzchnia zabudowy sięga 1158,05 m2. Dach jest skośny, wielospadowy, o nachyleniu 22°, usytuowany zgodnie z załączonym do projektu budowlanego planem zagospodarowania terenu. Zastał pokryty dachówką w kolorze ceglastym. Jego konstrukcja składa się z wiązarów dachowych drewnianych. Wejście główne do obiektu zaznaczone jest poprzez wieżę usytuowaną w północno – wschodnim narożniku budynku. Ponieważ dostęp do pawilonu handlowego jest możliwy bezpośrednio z poziomu parkingu, na jego terenie bez problemu mogą poruszać się osoby niepełnosprawne.

Drzwi zewnętrzne (poza głównym wejściem) są stalowe, izolowane termicznie, natomiast drzwi między salą sprzedaży a magazynem mają formę wahadłową, są dwuskrzydłowe, wykonane z poliwęglanu typu Dandoors. Stolarka okienna marketu, otwierana z poziomu posadzki, wykonana została z lekkich profili aluminiowych, izolowanych cieplnie. Okna pomieszczeń socjalnych i magazynowych zabezpieczono od zewnątrz kratami ocynkowanymi ogniowo.

Zmotoryzowani klienci sklepu mogą zostawić pojazd na parkingu. W projekcie, który wyszedł z naszego biura projektowego, przewidziano bowiem stworzenie 63 miejsc postojowych. Dla osób niepełnosprawnych stworzono dodatkowo 2 miejsca zlokalizowane w bliskiej odległości od wejścia do pawilonu handlowego.

Na stworzeniu projektu nasze działania się nie skończyły. W trakcie obsługi inwestycji i procesu budowlanego sprawowaliśmy nadzór autorski, tzn. czuwaliśmy nad tym, aby obiekt został zrealizowany zgodnie z ustaleniami i projektem.

Ten serwis używa plików cookies. Korzystanie z tej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie.
Akceptuję
x